Tartalommarketing, avagy honnan szerezz ihletet


Belefáradtál a tartalommarketingbe? Nincs ihleted? Adunk néhány tippet, hogy könnyebben menjen!

Úgy érzed nincs már mit posztolnod, nincs miről írnod? Belefáradtál az egyforma képekbe és cikkekbe? Kiégtél és nincs kedved az egészhez?

Nos, ez mindenkivel előrfordulhat. Naponta 2 millió blogbejegyzés születik világszerte, 2,4 millió megosztott tartalom a Facebookon ÓRÁNKÉNT… persze hogy néha úgy érezzük, elfogyott, nincs már mit mondani.

Folyamatosan értékes tartalmat gyártani nehéz. Adunk néhány tippet, hogy mégis könnyebb legyen. 


 

Tartalommarketing, tartalom készítés

A felhasználók igyekeznek megtalálni a legjobb tartalmakat ebben az óriási zajban. A mi feladatunk értéket teremteni nekik. Most adunk néhány tippet, hogy hogyan tudsz újra és újra értékes tartalmat írni közönséged számára akkor, amikor végleg úgy érzed, nem tudsz többet adni

 

1.    Hívd segítségül a Googlet

Végezz egy kis kutató munkát. Keress a Googléban olyan releváns kulcsszavakra, amelyek célközönségedet is érdekelhetik. Nézd meg, hogy az első oldalakon milyen tartalmak jelennek meg. Inspirálódj! (Ne másolj!)


2.    Nézz körbe a Facebook oldalakon is

Készíts egy listát versenytársaidról. Nézd meg, hogy versenytársaid Facebook oldalin milyen tartalmak jelennek meg. Végezz kutatást, mely tartalmakat szeretik a felhasználók, az oldalak milyen gyakran posztolnak és mit.


3.    Kérdezz-felelek

Számos „tegyél fel kérdést és az internet népe majd jól megválaszolja neked” típusú oldalt találunk már a magyar oldalak között is. Ezek között is böngészhetsz, nem csak a kérdések, hanem a válaszok is insipirálhatnak egy–egy új cikk vagy poszt megírásához.


4.    Medium.com

Az alábbi weboldalon személyre szabott híreket kaphatsz. Semmi más teendőd nincs, mint beállítani az érdeklődésednek megfelelő tartalmakat. Folyamatosan frissülő hírfolyamban aktuális cikkeket fogsz találni. Előnye, naprakész külföldi cikkek, hátránya, angol nyelvtudás szükséges.


5.   Értékes tartalmak összegyűjtve

Néhány külföldi alkalmazás és weboldal segítségével szintén értékes és naprakész tartalmakra tehetsz szert. Ilyen oldalak a :

  • Buzzsumo

Az adott kulcsszóra legtöbbet megosztott tartalamakat listázza.

  • Bizsugar

Különböző témakörökben népszerű cikkek között böngészhetünk.

  • Alltop

Szintén népszerű tartalmakat gyűjt össze, kicsit könnyedebb témákat ölel fel.


6.    Tartsd a szemed a bloggolókon

Készítsd egy listát, melyen a versenytársak blogjait vezeted. Jellemezd őket, időnként olvass is el egy két bejegyzést, tanulj tőlük vagy tanulj a hibáikból.


7.    Kövesd nyomon a menő és népszerű hashtageket

Készítsd listát a számodra értékes hashtagekről, kövesd nyomon hogy a közösségi médiában kik és hogyan használják, nézd át a legnépszerűbb tartalmakat.


8.    A Pinterest egy aranybánya

Használd a Pinterest keresőjét. Releváns kulcsszavakra keresve olyan tartalmakat találsz, melyeket később bármikor fel tudsz használni például a Facebook oldaladhoz. Készítsd egy Facebook inspiráció táblát a Pinteresten, ahova gyűjtheted a jobbnál jobb posztolható tartalmakat.

 
9.    Iratkozz fel hírlevelekre

Keress értékes tartalmakat nyújtó weboldalakat, iratkozz fel a hírleveleükre, és kövesd nyomon a kiküldött tartalmakat. 


10.    Oszd meg újra a sikeres tartalmakat

A legjobb tartalmakat érdemes időről -dőre új köntösbe csomagolni (videot, hírlevelet, infografikát stb. készíteni belőle) és újra megosztani azt a közönséggel. 


Online marketing ügynökségi szolgáltatások

Havidíjas online marketing tanácsadás

Online marketing és PR tanácsadás kis- és középvállalkozásoknak Olyan kis- és középvállalkozások online marketing stratégiájának kidolgozását  és annak megvalósítását vállaljuk, akik nem vagy nem megfelelően használják ki az internetben...

Online marketing audit és stratégia kialakítása

Ha arra kérsz, keresőoptimalizáljuk oldaladat, ne kérd, nem tesszük! Ha arra kérsz, vezessük közösségi média oldalaidat, ne kérd, nem tesszük! Nem azért, mert finnyásak vagyunk, hanem azért, mert komplex online marketing stratégia nélkül nem érdemes...

Cégre szabott online marketing oktatás

Világszerte a cégeknek fel kell ismerni, sőt lépést kell tartani azzal, hogy olyan online marketing eszközök, mint például a közösségi média kommunikáció vagy PR megjelenések az eddiginél sokkal nagyobb mértékben képesek befolyásolni a fogyasztók...

Online marketing képzések és tanfolyamok

Online marketing tanfolyamok – kinek ajánljuk képzéseinket? Vajon Neked való online marketing tanfolyamaink egyike? Átadott ismereteinket mindenki tudja hasznosítani, aki munkája során bármely módon találkozik az online marketing eszközeivel, felületeivel....

Rólunk

Kik vagyunk mi?

Cégünket Máté Balázs vezető online marketing tanácsadó, egyetemi oktató alapította azzal a céllal, hogy a digitális világban eltöltött közel két évtizedes tapasztalatának segítségével, több tucat multinacionális vállalat és több száz KKV online marketig kommunikációs startégiájának tervezése és kivitelezés  alapján megbízóinak iparáguk leghatékonyabb digitálsiu marketing stratégiáját dolgozza ki.  Mára egy 14 fős, a digitális világ teljes szegmensét lefedő csapattá nőtte ki magát az 1998-ban elindult kezdeményezés. 

Miért más az MP, mint a többi online marketig ügynökség?

A Marketing Professzorok online marketing ügynökség szakemberei nem csak elméleti tudással rendelkeznek. Több éves tapasztalattal hátunk mögött tudjuk miről beszélünk, amikor azt mondjuk, online marketing. Mi nem ügyfeleinken kísérletezünk. Több, saját fejlesztésű honlapunk (11 online újság, több milliós olvasótáborral, 210 kísérleti tesztoldal) és hozzá kapcsolódó közösségi média felület (több, mint 2 millió Facebook rajomgó saját kezelésben) segíti kutatásainkat, melyekből leendő ügyfeleink profitálnak. 

Hogyan dolgozunk? Digitális marketing ügynökségi szolgáltatások A-Z-ig! 

Soha nem vállalunk részfeladatokat. Soha nem dolgozunk vaktában. Marketing audit keretében megismerjük a cégedet, felmérjük a piacot, megismerjük az alkalmazott marketing eszközeidet és azok hatékonyságát. Ezt követően kidolgozzuk a számodra legmegfelelőbb online marketing stratégiát. A tervezést követően, ha kéred, az elfogadott online marketing stratégiát teljeskörűen, vagy munkatársaiddal együttműködve megvalósítjuk és az eredményeket folyamatosan mérjük. 


Online marketing cikkek


Mitől lesz sikeres a videómarketing - 5 tippünk van rá!


Bár sosem szabad, hogy videómarketing kampányod célja a vírusszerű terjedés legyen, az ilyen videókat jelző „viral” kifejezés igencsak népszerűvé vált az elmúlt év során, mit több felrobbant. Sokszor olvashattuk már, hogy a videómarketing hamarosan a fogyasztói forgalom 69%-át teszi majd ki, vagy, hogy a mobilos videóhirdetések ötször olyan gyorsan terjednek, mint az asztali számítógépeken, és hogy a videót tartalmazó landing oldalak 800%-os konverziós növekedést képesek elérni.  

Videómarketingben a jövő, avagy a tartalommarketing átalakulása


A felhasználói szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedben.. Egyre többen hagyják otthon laptopjaikat (asztali számítógépeikről nem is beszélve), hiszen ott lapul zsebükben okostelefonjuk (vagy táblagépük), ami bárhol lehetővé teszi a tartalmak elérését. A digitális technológia ráadásul olcsóbb manapság, mint valaha, így valóban semmi sem korlátozhatja azt, hogy az emberek bármikor, bárhol és bárhogyan felvegyék a kapcsolatot az online tartalmakkal.

8 tipp az egészségügyi weboldal keresőoptimalizálásához


Egészségügyben érdekelt céged van (Magánkórház, gyógyszeripari brand, magánorvosi rendelő) és szeretnél a Google találati listáján az elsők között lenni? Mutatjuk, milyen a tökéletes egészségügyi SEO és online marketing. Amikor a legtöbben meghallják a SEO, azaz a keresőoptimalizálás kifejezést, akkor általában automatikusan a kulcsszavakra és a linképéítésre asszociálnak. Habár ez...

3 érv a marketing kiszervezése mellett


Minden év kezdetén (vagy akár fél-, esetleg negyedévente) érdemes visszatekinteni az előző időszakra, és megállapítani, hogy üzleted mely részei működtek, és melyek teljesítménye hagyott kívánnivalót maga után. Eredményesek voltak erőfeszítéseid? Megtérültek a kampányokba fektetett költségeid? Teljes mértékben kihasználtad a költségvetésed által nyújtott lehetőségeket?

5 költségbarát stratégia, amikkel fantasztikus tartalommarketinget építhetsz


Melyik az a technika, mely jól kiszolgálja a keresőoptimalizálás a reputáció menedzsment és a közösségi média marketing eszközöket is? A tartalommarketing. Mutatjuk, miért! 

Tényleg szükséged van közösségi média menedzserre?


Minden mai cég tisztában van a közösségi média szerepével a marketingben, és legalább egy Facebook vagy Instagram vagy Tripadvisor cégprofillal rendelkezik. De egy dolog elismerni valaminek a hasznát, és egy teljesen másik dolog pénzt is kiadni rá. Valóban szüksége van egy kisebb cégnek is kinevezett közösségi média managerre? Nem elég a cégtulajdonosnak hétvégente rászánnia néhány percet a Facebook oldal kezelésére? Nem lehetne csak rábízni a gyakornokra?


Online marketing ügynökségi referenciák

Pontvelem.hu
77 Elektronika
Abbott
Akadémia klub
Alfatours
Alpinbike
BBS Trend Bútoripari KFT
Biztonság guru
Bohém étterem
Bond Rt
BRKLYN
Dunyha étterem
Gólvonal bisztró
EFEB Felnőttképzés OKJ szakmai tanfolyamok Budapesten
GSK
Indi-Go
Junior Vendéglátó Zrt
Kidbútor
MVM Ovit
Nelson Flotta
New York Cafe
Novetex matrac
Pannon Yacht
P'art Café
Pannon Kincstár
Puskás pancho
Kékharmónia
Spider
Symbol étterem
Számalk
Terra Herba
Tóterasz
Felcsiki Turbo
Kék harmónia
Városliget Cafe
Városliget rendezvény
Wannabee

Kapcsolat

Komplex online marketing ügynükség – Marketing és PR tanácsadás 

15 éves tapasztalattal rendelkezünk az online marketing területén. Komplex online marketing tanácsadást nyújtunk, melybe többek között a keresőoptimalizált honlapkészítés, keresőmarketing, pr tanácsadás, média vásárlás, kreatív anyagok elkészítése, közösségi média marketing, CPC alapú hirdetés kezelés tartozik . Hosszú távú együttműködés esetén a marketing stratégiában meghatározott rendszeres feladatok mellett, személyes tanácsadást és konzultációt biztosítunk.

 

Ha szükséged van egy fiatalos, mégis nagy tapasztalattal és naprakész tudással rendelkező marketinges csapatra, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Marketing Professzorok Kft.

2100 Gödöllő, Kossuth u. 13. 3./41.

25194535-2-13