Videómarketingben a jövő, a tartalommarketing átalakulása


Videómarketingben a jövő, avagy a tartalommarketing átalakulása

A felhasználói szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedben.. Egyre többen hagyják otthon laptopjaikat (asztali számítógépeikről nem is beszélve), hiszen ott lapul zsebükben okostelefonjuk (vagy táblagépük), ami bárhol lehetővé teszi a tartalmak elérését. A digitális technológia ráadásul olcsóbb manapság, mint valaha, így valóban semmi sem korlátozhatja azt, hogy az emberek bármikor, bárhol és bárhogyan felvegyék a kapcsolatot az online tartalmakkal.

Videomarketing

Ehhez a változáshoz a tartalommarketingnek is alkalmazkodnia kellett. Manapság csak akkor lehetnek sikeresek a tartalmak, ha azt kínálják, amit a fogyasztók akarnak.

 Szerencsére azonban nem nehéz lépést tartani ezzel a szélsebes változással, ha olyan korszerű technológiákba fektetsz bele, mint például a videómarketing. A mai rohanó világban kevés tartalomtípus képes azt a relevanciát és rugalmasságot biztosítani, amire a fogyasztóknak gyorstempójú életvitelükben szükségük van.

Íme minden, amit a videómarketingről tudnod kell, és hogy miért látják benne egyre többen a tartalommarketing jövőjét

.

Videómarketing számokban

Íme néhány meggyőző statisztikai adat a videók hatékonyságának bizonyítékaként:


•    Becslések szerint 2019-re a videó teszi majd ki az teljes internetes forgalom 80%-át.
•    A marketing emailekben elhelyezett videók 200-300%-kal javíthatják az átkattintási arányt.
•    A landing oldalakon megjelenített videók 80%-kal növelhetik a konverziós arányt.
•    A vásárlók 90%-a találja hasznosnak a termékvideókat a választásnál.
•    A YouTube szerint évente 100%-kal nő a telefonos videó-fogyasztás.
•    Az ügyfelek 64%-a szívesebben vásárol meg egy terméket online, ha előtte megnézett róla egy videót.
•    Az online kereskedők 87%-a használ videós tartalmakat digitális marketing stratégiája részeként.
•    Az emberek internetezéssel töltött idejének egyharmadát a videó nézés teszi ki.
•    A videós hirdetésekre megy el az összes online hirdetés költségvetésének 35%-a.
•    Az üzleti döntésekért felelős személyek 59%-a szívesebben nézne meg inkább egy videót a kérdéses témáról, minthogy elolvasson róla egy blogbejegyzést vagy cikket.
•    Becslések szerint egyetlen percnyi videó 1,8 millió szónak felelhet meg.

 

5 ok, amiért okos döntés videómarketinget használni


Mivel a videómarketing az egyik leggyorsabban fejlődő és leginkább keresett marketing technika, így nem kérdés, hogy minden kereskedőnek és marketingesnek előnye származhat abból, ha alkalmazni kezdi stratégiája részeként. Íme öt indok, ami alátámasztja ezt:

 

1. A videótartalom elősegíti a márkaemlékezet

A HubSpot felmérése szerint az ügyfelek 80%-a emlékszik vissza egy olyan videóra, amit egy hónappal korábban néztek meg. A videómarketing egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül vizuális és auditív is egyben, ezért sokak számára lényegesen egyszerűbb visszaemlékezni rá, mint egy olvasott szövegrészletre.

Amikor az emberek emlékeznek videómarketinges tartalmadra, akkor emlékeznek márkádra is, ami több értékesítést és érdeklődőt jelent majd számodra. Az emberek továbbá előszeretettel osztanak meg olyan videókat, amik tetszenek nekik, ami tovább bővítheti online eléréseidet.

Hogy videóid emlékezetesek maradjanak, minden esetben úgy készítsd el őket, hogy kapcsolódjanak márkastratégiádhoz. Ez azt jelenti, hogy a videóban megjelenő színeknek, logóknak és a videó hangnemének egyeznie kell azokkal, amikkel az emberek blogbejegyzéseidben és cikkeidben találkozhatnak. Habár a videó olyasmikre képes, amikre a szöveg nem, a cél az, hogy a nézők azonnal ráismerhessenek márkádra belőlük.

 

2. A videómarketing segíthet webhelyed SEO-jában

Az üzleti döntésekért felelős vezetők 65%-a látogat el egy marketionges webhelyére, miután megtekintenek tőlük egy márkajelöléssel ellátott videót. Nem titok, hogy egy jó minőségű és releváns videó sokat dobhat webhelyed SEO-ján azzal, hogy újabb látogatókat irányíthat át rá. A videó továbbá a konverziós arányt is képes javítani: a HubSpot szerint az üzleti döntéshozók 39%-a veszi fel a kapcsolatot egy kereskedővel egy videója megtekintését követően.

Egy videó elhelyezésével a landing oldalaidon, webhelyeden és tartalomkínálataidban, sokat javíthatsz céged SEO-jának értékén, és biztosíthatod, hogy mindenhol kedvezőbb átkattintási arányokat érj el.


3. A videótartalmak minden eszközön jól teljesítenek

A digitális marketing világának egyik legfontosabb aktuális trendje az úgynevezett reszponzív design. Ha egy cég webhelye nem eléggé reszponzív, tehát nem teljesít jól egy bizonyos készüléken vagy rendszeren, akkor az a cég lemondhat az ilyen eszközöket használók forgalmáról. Szerencsére a videótartalmak minden eszköztípuson megtekinthetők az asztali számítógépektől egészen az okostelefonokig. Ez a tulajdonságuk óriásira bővíti a videók által elérhető ügyfelek halmazát, és sokkal felhasználóbarátabbá is teszi őket.

 

4. A videómarketing képes megerősíteni márkaüzenetedet

Ha online videót használsz digitális marketing stratégiád részeként, akkor tökéletes alkalmad nyílik márkád üzenetének kihangsúlyozására. Olyan egyszerű jellegzetességtől kezdve, mint a design vagy a márkaépítés, olyan komolyabb sajátosságokig, mint a hangsúly és a tartalom, a videómarketing a márkaidentitás megerősítésének tökéletes eszköze.

 

5. A videótartalmak vírusszerűen képesek terjedni

Egyes becslések szerint a videót okostelefonokon megtekintő felszanálók másokkal is megosztják azokat. Ez azt jelenti, hogy a videók sokkal több megosztást érnek el, mint bármilyen más digitális tartalomtípus. A Simply Measured kiderítette, hogy 1200%-kal több megosztásról van szó a szövegekhez és hivatkozásokhoz képest. Ezen kívül a nézők 60%-a előbb mutat valamilyen aktivitást egy videós bejegyzés irányába (kedvelés, hozzászólás, megosztás), mint egy szöveges bejegyzés esetén.

 

 

 

A cikkhez külföldi forrást használtunk fel :  Matt Bowman / www.forbes.com

Online marketing ügynökségi szolgáltatások

Havidíjas online marketing tanácsadás

Online marketing és PR tanácsadás kis- és középvállalkozásoknak Olyan kis- és középvállalkozások online marketing stratégiájának kidolgozását  és annak megvalósítását vállaljuk, akik nem vagy nem megfelelően használják ki az internetben...

Online marketing audit és stratégia kialakítása

Ha arra kérsz, keresőoptimalizáljuk oldaladat, ne kérd, nem tesszük! Ha arra kérsz, vezessük közösségi média oldalaidat, ne kérd, nem tesszük! Nem azért, mert finnyásak vagyunk, hanem azért, mert komplex online marketing stratégia nélkül nem érdemes...

Cégre szabott online marketing oktatás

Világszerte a cégeknek fel kell ismerni, sőt lépést kell tartani azzal, hogy olyan online marketing eszközök, mint például a közösségi média kommunikáció vagy PR megjelenések az eddiginél sokkal nagyobb mértékben képesek befolyásolni a fogyasztók...

Online marketing képzések és tanfolyamok

Online marketing tanfolyamok – kinek ajánljuk képzéseinket? Vajon Neked való online marketing tanfolyamaink egyike? Átadott ismereteinket mindenki tudja hasznosítani, aki munkája során bármely módon találkozik az online marketing eszközeivel, felületeivel....

Rólunk

Kik vagyunk mi?

Cégünket Máté Balázs vezető online marketing tanácsadó, egyetemi oktató alapította azzal a céllal, hogy a digitális világban eltöltött közel két évtizedes tapasztalatának segítségével, több tucat multinacionális vállalat és több száz KKV online marketig kommunikációs startégiájának tervezése és kivitelezés  alapján megbízóinak iparáguk leghatékonyabb digitálsiu marketing stratégiáját dolgozza ki.  Mára egy 14 fős, a digitális világ teljes szegmensét lefedő csapattá nőtte ki magát az 1998-ban elindult kezdeményezés. 

Miért más az MP, mint a többi online marketig ügynökség?

A Marketing Professzorok online marketing ügynökség szakemberei nem csak elméleti tudással rendelkeznek. Több éves tapasztalattal hátunk mögött tudjuk miről beszélünk, amikor azt mondjuk, online marketing. Mi nem ügyfeleinken kísérletezünk. Több, saját fejlesztésű honlapunk (11 online újság, több milliós olvasótáborral, 210 kísérleti tesztoldal) és hozzá kapcsolódó közösségi média felület (több, mint 2 millió Facebook rajomgó saját kezelésben) segíti kutatásainkat, melyekből leendő ügyfeleink profitálnak. 

Hogyan dolgozunk? Digitális marketing ügynökségi szolgáltatások A-Z-ig! 

Soha nem vállalunk részfeladatokat. Soha nem dolgozunk vaktában. Marketing audit keretében megismerjük a cégedet, felmérjük a piacot, megismerjük az alkalmazott marketing eszközeidet és azok hatékonyságát. Ezt követően kidolgozzuk a számodra legmegfelelőbb online marketing stratégiát. A tervezést követően, ha kéred, az elfogadott online marketing stratégiát teljeskörűen, vagy munkatársaiddal együttműködve megvalósítjuk és az eredményeket folyamatosan mérjük. 


Online marketing cikkek


Mitől lesz sikeres a videómarketing - 5 tippünk van rá!


Bár sosem szabad, hogy videómarketing kampányod célja a vírusszerű terjedés legyen, az ilyen videókat jelző „viral” kifejezés igencsak népszerűvé vált az elmúlt év során, mit több felrobbant. Sokszor olvashattuk már, hogy a videómarketing hamarosan a fogyasztói forgalom 69%-át teszi majd ki, vagy, hogy a mobilos videóhirdetések ötször olyan gyorsan terjednek, mint az asztali számítógépeken, és hogy a videót tartalmazó landing oldalak 800%-os konverziós növekedést képesek elérni.  

8 tipp az egészségügyi weboldal keresőoptimalizálásához


Egészségügyben érdekelt céged van (Magánkórház, gyógyszeripari brand, magánorvosi rendelő) és szeretnél a Google találati listáján az elsők között lenni? Mutatjuk, milyen a tökéletes egészségügyi SEO és online marketing. Amikor a legtöbben meghallják a SEO, azaz a keresőoptimalizálás kifejezést, akkor általában automatikusan a kulcsszavakra és a linképéítésre asszociálnak. Habár ez...

3 érv a marketing kiszervezése mellett


Minden év kezdetén (vagy akár fél-, esetleg negyedévente) érdemes visszatekinteni az előző időszakra, és megállapítani, hogy üzleted mely részei működtek, és melyek teljesítménye hagyott kívánnivalót maga után. Eredményesek voltak erőfeszítéseid? Megtérültek a kampányokba fektetett költségeid? Teljes mértékben kihasználtad a költségvetésed által nyújtott lehetőségeket?

5 költségbarát stratégia, amikkel fantasztikus tartalommarketinget építhetsz


Melyik az a technika, mely jól kiszolgálja a keresőoptimalizálás a reputáció menedzsment és a közösségi média marketing eszközöket is? A tartalommarketing. Mutatjuk, miért! 

Tényleg szükséged van közösségi média menedzserre?


Minden mai cég tisztában van a közösségi média szerepével a marketingben, és legalább egy Facebook vagy Instagram vagy Tripadvisor cégprofillal rendelkezik. De egy dolog elismerni valaminek a hasznát, és egy teljesen másik dolog pénzt is kiadni rá. Valóban szüksége van egy kisebb cégnek is kinevezett közösségi média managerre? Nem elég a cégtulajdonosnak hétvégente rászánnia néhány percet a Facebook oldal kezelésére? Nem lehetne csak rábízni a gyakornokra?

Hogyan válasszunk magunknak online marketing ügynökséget?


Manapság az ember minden feladatkörre talál magának marketing ügynökséget. Sok ügynökség kiváló szolgáltatásokat kínál, az őket alkalmazó cégek pedig hajlamosak több munkával ellátni őket, mint amennyivel érdemes lenne. Ennek egyrészt az a következménye, hogy az ügynökség képtelen minden ígéretet teljes mértékben betartani, másrészt pedig a megbízó cégnél az egész marketing részleg tönkre mehet egy ilyen rossz döntés miatt. Végül senki nem jár jól.


Online marketing ügynökségi referenciák

Pontvelem.hu
77 Elektronika
Abbott
Akadémia klub
Alfatours
Alpinbike
BBS Trend Bútoripari KFT
Biztonság guru
Bohém étterem
Bond Rt
BRKLYN
Dunyha étterem
Gólvonal bisztró
EFEB Felnőttképzés OKJ szakmai tanfolyamok Budapesten
GSK
Indi-Go
Junior Vendéglátó Zrt
Kidbútor
MVM Ovit
Nelson Flotta
New York Cafe
Novetex matrac
Pannon Yacht
P'art Café
Pannon Kincstár
Puskás pancho
Kékharmónia
Spider
Symbol étterem
Számalk
Terra Herba
Tóterasz
Felcsiki Turbo
Kék harmónia
Városliget Cafe
Városliget rendezvény
Wannabee

Kapcsolat

Komplex online marketing ügynükség – Marketing és PR tanácsadás 

15 éves tapasztalattal rendelkezünk az online marketing területén. Komplex online marketing tanácsadást nyújtunk, melybe többek között a keresőoptimalizált honlapkészítés, keresőmarketing, pr tanácsadás, média vásárlás, kreatív anyagok elkészítése, közösségi média marketing, CPC alapú hirdetés kezelés tartozik . Hosszú távú együttműködés esetén a marketing stratégiában meghatározott rendszeres feladatok mellett, személyes tanácsadást és konzultációt biztosítunk.

 

Ha szükséged van egy fiatalos, mégis nagy tapasztalattal és naprakész tudással rendelkező marketinges csapatra, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Marketing Professzorok Kft.

2100 Gödöllő, Kossuth u. 13. 3./41.

25194535-2-13