Mitől lesz sikeres a videómarketing - 5 tippünk van rá!


Mitől lesz sikeres a videómarketing - 5 tippünk van rá!

Bár sosem szabad, hogy videómarketing kampányod célja a vírusszerű terjedés legyen, az ilyen videókat jelző „viral” kifejezés igencsak népszerűvé vált az elmúlt év során, mit több felrobbant. Sokszor olvashattuk már, hogy a videómarketing hamarosan a fogyasztói forgalom 69%-át teszi majd ki, vagy, hogy a mobilos videóhirdetések ötször olyan gyorsan terjednek, mint az asztali számítógépeken, és hogy a videót tartalmazó landing oldalak 800%-os konverziós növekedést képesek elérni.
 

Videomarketing

Mindez persze csak akkor válik valósággá egy online marketinges számára, ha megfelelő videómarketing stratégiával rendelkezik, amely üzleti céljai elérését szolgálja, és amely fellendítheti közösségi médiás teljesítményét is. Most ennek érdekében osztunk meg néhány tanácsot.

1. Szóljon a videó egy történetről, és ne az értékesítésről

Az internet tele van értékesítési kacattal, ami nemhogy nem segít a konverziókban, hanem képes elrettenteni a vásárlókat is. Ne hagyd, hogy márkád is csak még egy ugyan ilyen név legyen – ehhez videóidat egy történet, nem pedig az értékesítés köré kell felépítened. Ne feledd: az írott marketinganyagokra vonatkozó szabályok a videótartalmak esetén is jelen vannak – fontos, hogy valami értéket kínálj ügyfeleidnek velük.

Használd ki a videók érzelmi erejét azzal, hogy az ügyfelek titkos vágyait és szükségleteit célzod meg velük. Nem kell félned attól, hogy így lemaradsz az érdeklődőkről – csak helyezz el egy egyértelmű és releváns CTA-t a videód végén (például egy webhelyedre mutató URL-t).

 

2. Minden az első 10 másodpercen múlik

A nézők egyötöde 10 másodpercen belül elkattint a videóról. Legyen tehát az a 10 másodperc lényegre törő és érdekes. Próbáld már az első 5-10 másodpercben bemutatni, hogy mire számíthatnak a nézők a továbbiakban, és mellőzd a mellébeszélést.

Keltsd fel az emberek figyelmét és kíváncsiságát egy-egy jól elhelyezett kérdéssel és rövid bepillantással. A videónak már az első másodpercekben bizonyítania kell értékét és választ kell adnia a kérdésre: „Miért érdemes nekem ezt végignéznem?” – ez az kérdés ugyanis, amit a közönség tagjai tudat alatt azonnal feltesznek maguknak. Megnevettetheti őket? Talán motiválja őket valamire? Esetleg tanít nekik valami újat? Közöld velük az első 10 másodpercben, ha azt akarod, hogy maradjanak!

 

3. Fogd lazára, ne légy unalmas!

Nincs nagyobb hiba annál, mint amikor valaki unalmasra videót készít. Az egyértelműen marketing ízű videók nem lesznek képesek elterjedni. Akkor mégis mi az, amire a közönség vágyik? Nevetni szeretnének szórakozni és megkönnyebbülni – szeretnének kizökkeni egy kicsit az unalmas munkaórák valóságából, és elfeledkezni mindenről, ami nyomasztja őket. A humor a videómarketing kampányok egyik legfontosabb eleme – a lényeg, hogy ne vidd túlzásba.

Több sikeres videómarketinget alkalmazó vállalat is arra ösztönzi a marketinggel foglakozókat, hogy vegyék lazára videóikat, és ne féljenek kreatívak lenni, és kockáztatni néha egy kicsit. Ne hidd, hogy B2B közönségednek nincs humora. Ha a videókról van szó, ne próbáld mindenben a bevett szokásokat alkalmazni. Mutasd meg, hogy sokkal többet tudsz nyújtani a versenytársaid unalmas hangneménél.

 

4. Optimalizálj keresésre – címkézz!

Videóid számára többféleképpen is biztosíthatod, hogy az emberek egyszerűbben rájuk találhassanak a keresőmotorokban. Ha a lehető legjobban szeretnéd kihasználni videód SEO értékét (mielőtt különböző videómegosztókra is feltennéd), akkor első körben saját domainedre töltsd fel azt. Fontos továbbá, hogy engedélyezd a videó beágyazását, hiszen ez további befelé mutató marketing hivatkozásokat eredményezhet majd.

Ha a videók SEO-járól van szó, akkor a leírásoké a főszerep. A leírások teszik lehetővé a Google robotjai számára, hogy megértsék, miről is szól a videó, és hogy mit tartalmaz. Biztosítsd tehát, hogy videóid megfelelő címkékkel legyenek ellátva, és hogy egyértelmű, lényegre törő leírásokkal és címekkel rendelkezzenek.

 

5. Oktasd és bizonyítsd magad

Tudtad, hogy közönséged 65%-a vizuálisan tanul? A videómarketing egyik leghatékonyabb alkalmazása a közönség oktatása, az oktatásnak pedig számos formája létezik. Egy videóban bemutathatod például, hogy miként használhatják ügyfeleid egy bizonyos termékedet vagy szolgáltatásokat a kívánt cél vagy végeredmény elérése érdekében. Továbbá közvetíthetsz egy úgynevezett webináriumot is, amelyben bizonyíthatod az iparágaddal kapcsolatos tudásodat, értékes tanácsokkal is láthatod el követőidet, és persze új érdeklődőket és lehetséges ügyfeleket is szerezhetsz.

Videókkal továbbá termékeid és szolgáltatásaid hitelességét is megerősítheted. A statisztikák szerint a felhasználói vélemények a leghatékonyabb tartalommarketing elemek közé tartoznak. A sikertörténeteket bemutató videók elkészítése során koncentrálj az ügyfél történetére és arra, hogy milyen sikereket ért el a termékednek vagy szolgáltatásodnak köszönhetően.
 


Online marketing ügynökségi szolgáltatások

Havidíjas online marketing tanácsadás

Online marketing és PR tanácsadás kis- és középvállalkozásoknak Olyan kis- és középvállalkozások online marketing stratégiájának kidolgozását  és annak megvalósítását vállaljuk, akik nem vagy nem megfelelően használják ki az internetben...

Online marketing audit és stratégia kialakítása

Ha arra kérsz, keresőoptimalizáljuk oldaladat, ne kérd, nem tesszük! Ha arra kérsz, vezessük közösségi média oldalaidat, ne kérd, nem tesszük! Nem azért, mert finnyásak vagyunk, hanem azért, mert komplex online marketing stratégia nélkül nem érdemes...

Cégre szabott online marketing oktatás

Világszerte a cégeknek fel kell ismerni, sőt lépést kell tartani azzal, hogy olyan online marketing eszközök, mint például a közösségi média kommunikáció vagy PR megjelenések az eddiginél sokkal nagyobb mértékben képesek befolyásolni a fogyasztók...

Online marketing képzések és tanfolyamok

Online marketing tanfolyamok – kinek ajánljuk képzéseinket? Vajon Neked való online marketing tanfolyamaink egyike? Átadott ismereteinket mindenki tudja hasznosítani, aki munkája során bármely módon találkozik az online marketing eszközeivel, felületeivel....

Rólunk

Kik vagyunk mi?

Cégünket Máté Balázs vezető online marketing tanácsadó, egyetemi oktató alapította azzal a céllal, hogy a digitális világban eltöltött közel két évtizedes tapasztalatának segítségével, több tucat multinacionális vállalat és több száz KKV online marketig kommunikációs startégiájának tervezése és kivitelezés  alapján megbízóinak iparáguk leghatékonyabb digitálsiu marketing stratégiáját dolgozza ki.  Mára egy 14 fős, a digitális világ teljes szegmensét lefedő csapattá nőtte ki magát az 1998-ban elindult kezdeményezés. 

Miért más az MP, mint a többi online marketig ügynökség?

A Marketing Professzorok online marketing ügynökség szakemberei nem csak elméleti tudással rendelkeznek. Több éves tapasztalattal hátunk mögött tudjuk miről beszélünk, amikor azt mondjuk, online marketing. Mi nem ügyfeleinken kísérletezünk. Több, saját fejlesztésű honlapunk (11 online újság, több milliós olvasótáborral, 210 kísérleti tesztoldal) és hozzá kapcsolódó közösségi média felület (több, mint 2 millió Facebook rajomgó saját kezelésben) segíti kutatásainkat, melyekből leendő ügyfeleink profitálnak. 

Hogyan dolgozunk? Digitális marketing ügynökségi szolgáltatások A-Z-ig! 

Soha nem vállalunk részfeladatokat. Soha nem dolgozunk vaktában. Marketing audit keretében megismerjük a cégedet, felmérjük a piacot, megismerjük az alkalmazott marketing eszközeidet és azok hatékonyságát. Ezt követően kidolgozzuk a számodra legmegfelelőbb online marketing stratégiát. A tervezést követően, ha kéred, az elfogadott online marketing stratégiát teljeskörűen, vagy munkatársaiddal együttműködve megvalósítjuk és az eredményeket folyamatosan mérjük. 


Online marketing cikkek


Videómarketingben a jövő, avagy a tartalommarketing átalakulása


A felhasználói szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedben.. Egyre többen hagyják otthon laptopjaikat (asztali számítógépeikről nem is beszélve), hiszen ott lapul zsebükben okostelefonjuk (vagy táblagépük), ami bárhol lehetővé teszi a tartalmak elérését. A digitális technológia ráadásul olcsóbb manapság, mint valaha, így valóban semmi sem korlátozhatja azt, hogy az emberek bármikor, bárhol és bárhogyan felvegyék a kapcsolatot az online tartalmakkal.

8 tipp az egészségügyi weboldal keresőoptimalizálásához


Egészségügyben érdekelt céged van (Magánkórház, gyógyszeripari brand, magánorvosi rendelő) és szeretnél a Google találati listáján az elsők között lenni? Mutatjuk, milyen a tökéletes egészségügyi SEO és online marketing. Amikor a legtöbben meghallják a SEO, azaz a keresőoptimalizálás kifejezést, akkor általában automatikusan a kulcsszavakra és a linképéítésre asszociálnak. Habár ez...

3 érv a marketing kiszervezése mellett


Minden év kezdetén (vagy akár fél-, esetleg negyedévente) érdemes visszatekinteni az előző időszakra, és megállapítani, hogy üzleted mely részei működtek, és melyek teljesítménye hagyott kívánnivalót maga után. Eredményesek voltak erőfeszítéseid? Megtérültek a kampányokba fektetett költségeid? Teljes mértékben kihasználtad a költségvetésed által nyújtott lehetőségeket?

5 költségbarát stratégia, amikkel fantasztikus tartalommarketinget építhetsz


Melyik az a technika, mely jól kiszolgálja a keresőoptimalizálás a reputáció menedzsment és a közösségi média marketing eszközöket is? A tartalommarketing. Mutatjuk, miért! 

Tényleg szükséged van közösségi média menedzserre?


Minden mai cég tisztában van a közösségi média szerepével a marketingben, és legalább egy Facebook vagy Instagram vagy Tripadvisor cégprofillal rendelkezik. De egy dolog elismerni valaminek a hasznát, és egy teljesen másik dolog pénzt is kiadni rá. Valóban szüksége van egy kisebb cégnek is kinevezett közösségi média managerre? Nem elég a cégtulajdonosnak hétvégente rászánnia néhány percet a Facebook oldal kezelésére? Nem lehetne csak rábízni a gyakornokra?

Hogyan válasszunk magunknak online marketing ügynökséget?


Manapság az ember minden feladatkörre talál magának marketing ügynökséget. Sok ügynökség kiváló szolgáltatásokat kínál, az őket alkalmazó cégek pedig hajlamosak több munkával ellátni őket, mint amennyivel érdemes lenne. Ennek egyrészt az a következménye, hogy az ügynökség képtelen minden ígéretet teljes mértékben betartani, másrészt pedig a megbízó cégnél az egész marketing részleg tönkre mehet egy ilyen rossz döntés miatt. Végül senki nem jár jól.


Online marketing ügynökségi referenciák

Pontvelem.hu
77 Elektronika
Abbott
Akadémia klub
Alfatours
Alpinbike
BBS Trend Bútoripari KFT
Biztonság guru
Bohém étterem
Bond Rt
BRKLYN
Dunyha étterem
Gólvonal bisztró
EFEB Felnőttképzés OKJ szakmai tanfolyamok Budapesten
GSK
Indi-Go
Junior Vendéglátó Zrt
Kidbútor
MVM Ovit
Nelson Flotta
New York Cafe
Novetex matrac
Pannon Yacht
P'art Café
Pannon Kincstár
Puskás pancho
Kékharmónia
Spider
Symbol étterem
Számalk
Terra Herba
Tóterasz
Felcsiki Turbo
Kék harmónia
Városliget Cafe
Városliget rendezvény
Wannabee

Kapcsolat

Komplex online marketing ügynükség – Marketing és PR tanácsadás 

15 éves tapasztalattal rendelkezünk az online marketing területén. Komplex online marketing tanácsadást nyújtunk, melybe többek között a keresőoptimalizált honlapkészítés, keresőmarketing, pr tanácsadás, média vásárlás, kreatív anyagok elkészítése, közösségi média marketing, CPC alapú hirdetés kezelés tartozik . Hosszú távú együttműködés esetén a marketing stratégiában meghatározott rendszeres feladatok mellett, személyes tanácsadást és konzultációt biztosítunk.

 

Ha szükséged van egy fiatalos, mégis nagy tapasztalattal és naprakész tudással rendelkező marketinges csapatra, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Marketing Professzorok Kft.

2100 Gödöllő, Kossuth u. 13. 3./41.

25194535-2-13