Milyen a jó Facebook oldal, avagy mit akarnak valójában a felhasználók?


Milyen a jó Facebook oldal, avagy mit akarnak valójában a felhasználók?

A cégekeknek és a Facebook oldalért felelős munkatársaknak képesnek kell lenniük a rajongók helyzetébe képzelni magukat. Abban a pillanatban, amikor a célközönségedként fogsz tudni gondolkozni, rájössz, mire vágynak, mire van szükségük, mi fog nekik tetszeni. Ezeket ismerve ki lehet alakítani egy hatékony Facebook kommunikációs stratégiát. 

Céges Facebook oldal vezetés

A céges Facebook oldal, amennyiben jól használod segítheti a cégedet. Egy jól felépített kommunikáció márkát épít, elköteleződést erősít és értékesíthet is. 

Több mint 60 millió Facebook oldalt hoztak létre világszerte. Biztos lehetsz benne, hogy legalább egy Facebook oldal a versenytársadé. Manapság a felhasználók mielőtt döntést hoznak rengeteg helyről szerzik be információikat. Az egyik ilyen platform a Facebook, azon belül is az adott cég Facebook oldala. Ha a tied nem kellően informál, nem érdekes, nem azt adja amit a potenciális célközönséged elvár, akkor nem melletted fog dönteni. 


A Facebook oldalad elemzése (Insights) rengeteg lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerd közönségedet. Hány évesek, mely tartalamakat szeretik a legjobban, mikor látogatják Facebook oldalad, mikor a legnagyobb az aktivitásuk, ezek alapján pedig megfelelően fogod tudni kialakítani a Facebook kommunikációdat.

Mit várnak tehát el a vásárlók egy Facebook oldaltól?

Elérhetőség és információk

Gyakran a felmerült kérdésekre szeretnének választ kapni. Úgy, mint nyitva tartás, elérhetőség, egyéb információk. A legfontosabb, hogy a Facebook oldalad információi maradéktalanul kielégítsék a látogatók ezen igényeit. Ha nincs megfelelően keresőoptimalizált weboldalad akkor gyakran a Facebook oldaladat találják meg a keresőben elsőként. 

Vevőszolgálat

Sokan úgy tekintenek egy márka vagy cég Facebook oldalára, mintha az egy ügyfélszolgálat lenne. A Facebook felhasználók és a vállalkozások világszerte több, mint 1 milliárd üzenetet küldenek egymásnak havonta, ám ezek 87 % -a megválaszolatlanul marad. Hogy miért? Mert a Facebook oldal nem ügyfélszolgálat. Az azt kezelő munkatársak valószínüleg marketinges vagy kommunikációs szakemberek, nem kell érteniük és valószínűleg nem is fognak érteni az adott cég termékéhez, tehát nem fognak kielégítő választ adni a kérdésre. És ez miért baj? A felhasználó csalódott lesz, esetleg elpártol. Ezért világosan fel kell tüntetni, hogy hol kaphatnak kielégítő választ kérdésükre. (Telefonszám, e-mail cím stb.)

Exkluzivitás és ajánlatok

Mindenki szereti az akciókat, vagy legalábbis mindenképpen felkapja rá a fejét. Nincsenek ezzel máshogy a Facebook felhasználók sem. Én is számos márka oldalát követem a Facebookon csak azért, mert tudom hogy időről-időre nagyszerű ajánlataik vannak amelyekről így első kézből értesülhetek. 
Egy külföldi felmérés szerint a Facebook felhasználók 35 % -a promóciók és ajánlatok miatt követ egy Facebook oldalt. 

Releváns tartalmak

A Facebook oldal hatékony eszköz arra, hogy célközönségedet egyszerre tudd megszólítani. Amikor információt vagy tartalmat teszel ki a Facebook oldalra, bizonyosodj meg róla, hogy iparágad és üzleted számára releváns információkat közölsz. Ne tegyél ki olyan posztot, mely elégedetlenséget vagy értetlenséget generál. 

Nem csak az nagyon fontos hogy mit, de az is, hogyan osztod meg. A fotóval megosztott információk 53%-a több, mint kétszer annyi interakciót generálnak, mint a kép nélküliek. A Kissmetrics adataiból kiderül, hogy 104%-kal több komment és 84%-kal több interakció történik a képes posztoknál. 
Sokszor azonban többre van szükség mint egy kép. A mondanivalóval teli bejegyzések hossza, melyekre hozzászólásokat várunk, azonban ne legyenek hosszabbak, mint 250 karakter. 

A közösség

Találni valamit, ami tetszik és örömünket lelni benne remek dolog. Még jobb azonban ezt megosztani másokkal. A Facebook oldal egy remek, hely ahol közös érdeklődésű emberek gyűlhetnek össze. Egy ilyen közösséget építeni céged köré igazán kifizetődő.  


Online marketing ügynökségi szolgáltatások

Havidíjas online marketing tanácsadás

Online marketing és PR tanácsadás kis- és középvállalkozásoknak Olyan kis- és középvállalkozások online marketing stratégiájának kidolgozását  és annak megvalósítását vállaljuk, akik nem vagy nem megfelelően használják ki az internetben...

Online marketing audit és stratégia kialakítása

Ha arra kérsz, keresőoptimalizáljuk oldaladat, ne kérd, nem tesszük! Ha arra kérsz, vezessük közösségi média oldalaidat, ne kérd, nem tesszük! Nem azért, mert finnyásak vagyunk, hanem azért, mert komplex online marketing stratégia nélkül nem érdemes...

Cégre szabott online marketing oktatás

Világszerte a cégeknek fel kell ismerni, sőt lépést kell tartani azzal, hogy olyan online marketing eszközök, mint például a közösségi média kommunikáció vagy PR megjelenések az eddiginél sokkal nagyobb mértékben képesek befolyásolni a fogyasztók...

Online marketing képzések és tanfolyamok

Online marketing tanfolyamok – kinek ajánljuk képzéseinket? Vajon Neked való online marketing tanfolyamaink egyike? Átadott ismereteinket mindenki tudja hasznosítani, aki munkája során bármely módon találkozik az online marketing eszközeivel, felületeivel....

Rólunk

Kik vagyunk mi?

Cégünket Máté Balázs vezető online marketing tanácsadó, egyetemi oktató alapította azzal a céllal, hogy a digitális világban eltöltött közel két évtizedes tapasztalatának segítségével, több tucat multinacionális vállalat és több száz KKV online marketig kommunikációs startégiájának tervezése és kivitelezés  alapján megbízóinak iparáguk leghatékonyabb digitálsiu marketing stratégiáját dolgozza ki.  Mára egy 14 fős, a digitális világ teljes szegmensét lefedő csapattá nőtte ki magát az 1998-ban elindult kezdeményezés. 

Miért más az MP, mint a többi online marketig ügynökség?

A Marketing Professzorok online marketing ügynökség szakemberei nem csak elméleti tudással rendelkeznek. Több éves tapasztalattal hátunk mögött tudjuk miről beszélünk, amikor azt mondjuk, online marketing. Mi nem ügyfeleinken kísérletezünk. Több, saját fejlesztésű honlapunk (11 online újság, több milliós olvasótáborral, 210 kísérleti tesztoldal) és hozzá kapcsolódó közösségi média felület (több, mint 2 millió Facebook rajomgó saját kezelésben) segíti kutatásainkat, melyekből leendő ügyfeleink profitálnak. 

Hogyan dolgozunk? Digitális marketing ügynökségi szolgáltatások A-Z-ig! 

Soha nem vállalunk részfeladatokat. Soha nem dolgozunk vaktában. Marketing audit keretében megismerjük a cégedet, felmérjük a piacot, megismerjük az alkalmazott marketing eszközeidet és azok hatékonyságát. Ezt követően kidolgozzuk a számodra legmegfelelőbb online marketing stratégiát. A tervezést követően, ha kéred, az elfogadott online marketing stratégiát teljeskörűen, vagy munkatársaiddal együttműködve megvalósítjuk és az eredményeket folyamatosan mérjük. 


Online marketing cikkek


Mitől lesz sikeres a videómarketing - 5 tippünk van rá!


Bár sosem szabad, hogy videómarketing kampányod célja a vírusszerű terjedés legyen, az ilyen videókat jelző „viral” kifejezés igencsak népszerűvé vált az elmúlt év során, mit több felrobbant. Sokszor olvashattuk már, hogy a videómarketing hamarosan a fogyasztói forgalom 69%-át teszi majd ki, vagy, hogy a mobilos videóhirdetések ötször olyan gyorsan terjednek, mint az asztali számítógépeken, és hogy a videót tartalmazó landing oldalak 800%-os konverziós növekedést képesek elérni.  

Videómarketingben a jövő, avagy a tartalommarketing átalakulása


A felhasználói szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedben.. Egyre többen hagyják otthon laptopjaikat (asztali számítógépeikről nem is beszélve), hiszen ott lapul zsebükben okostelefonjuk (vagy táblagépük), ami bárhol lehetővé teszi a tartalmak elérését. A digitális technológia ráadásul olcsóbb manapság, mint valaha, így valóban semmi sem korlátozhatja azt, hogy az emberek bármikor, bárhol és bárhogyan felvegyék a kapcsolatot az online tartalmakkal.

8 tipp az egészségügyi weboldal keresőoptimalizálásához


Egészségügyben érdekelt céged van (Magánkórház, gyógyszeripari brand, magánorvosi rendelő) és szeretnél a Google találati listáján az elsők között lenni? Mutatjuk, milyen a tökéletes egészségügyi SEO és online marketing. Amikor a legtöbben meghallják a SEO, azaz a keresőoptimalizálás kifejezést, akkor általában automatikusan a kulcsszavakra és a linképéítésre asszociálnak. Habár ez...

3 érv a marketing kiszervezése mellett


Minden év kezdetén (vagy akár fél-, esetleg negyedévente) érdemes visszatekinteni az előző időszakra, és megállapítani, hogy üzleted mely részei működtek, és melyek teljesítménye hagyott kívánnivalót maga után. Eredményesek voltak erőfeszítéseid? Megtérültek a kampányokba fektetett költségeid? Teljes mértékben kihasználtad a költségvetésed által nyújtott lehetőségeket?

5 költségbarát stratégia, amikkel fantasztikus tartalommarketinget építhetsz


Melyik az a technika, mely jól kiszolgálja a keresőoptimalizálás a reputáció menedzsment és a közösségi média marketing eszközöket is? A tartalommarketing. Mutatjuk, miért! 

Tényleg szükséged van közösségi média menedzserre?


Minden mai cég tisztában van a közösségi média szerepével a marketingben, és legalább egy Facebook vagy Instagram vagy Tripadvisor cégprofillal rendelkezik. De egy dolog elismerni valaminek a hasznát, és egy teljesen másik dolog pénzt is kiadni rá. Valóban szüksége van egy kisebb cégnek is kinevezett közösségi média managerre? Nem elég a cégtulajdonosnak hétvégente rászánnia néhány percet a Facebook oldal kezelésére? Nem lehetne csak rábízni a gyakornokra?


Online marketing ügynökségi referenciák

Pontvelem.hu
77 Elektronika
Abbott
Akadémia klub
Alfatours
Alpinbike
BBS Trend Bútoripari KFT
Biztonság guru
Bohém étterem
Bond Rt
BRKLYN
Dunyha étterem
Gólvonal bisztró
EFEB Felnőttképzés OKJ szakmai tanfolyamok Budapesten
GSK
Indi-Go
Junior Vendéglátó Zrt
Kidbútor
MVM Ovit
Nelson Flotta
New York Cafe
Novetex matrac
Pannon Yacht
P'art Café
Pannon Kincstár
Puskás pancho
Kékharmónia
Spider
Symbol étterem
Számalk
Terra Herba
Tóterasz
Felcsiki Turbo
Kék harmónia
Városliget Cafe
Városliget rendezvény
Wannabee

Kapcsolat

Komplex online marketing ügynükség – Marketing és PR tanácsadás 

15 éves tapasztalattal rendelkezünk az online marketing területén. Komplex online marketing tanácsadást nyújtunk, melybe többek között a keresőoptimalizált honlapkészítés, keresőmarketing, pr tanácsadás, média vásárlás, kreatív anyagok elkészítése, közösségi média marketing, CPC alapú hirdetés kezelés tartozik . Hosszú távú együttműködés esetén a marketing stratégiában meghatározott rendszeres feladatok mellett, személyes tanácsadást és konzultációt biztosítunk.

 

Ha szükséged van egy fiatalos, mégis nagy tapasztalattal és naprakész tudással rendelkező marketinges csapatra, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Marketing Professzorok Kft.

2100 Gödöllő, Kossuth u. 13. 3./41.

25194535-2-13